M/Pelajaran
|
Pendidikan
Sivik dan Kewarganegaraan
|
Tarikh
|
25.02.2013 ( Isnin )
|
Kelas
|
1H / 1A
|
Aktiviti
|
TIDAK ADA KELAS FORMAL – GURU AMBIL CUTI SAKIT
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran
Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
25.02.2013 ( Isnin )
|
Kelas
|
2M
|
Aktivti
|
TIDAK ADA KELAS FORMAL – GURU AMBIL CUTI SAKIT
|
M/Pelajaran
|
Pendidikan
Sivik dan Kewarganegaraan
|
Tarikh
|
26.02.2013 ( Selasa )
|
Kelas
|
1N
|
Aktiviti
|
TIDAK ADA KELAS FORMAL – GURU AMBIL CUTI SAKIT
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran
Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
26.02.2013 ( Selasa )
|
Kelas
|
2ABC / 2DEF
|
Aktiviti
|
TIDAK ADA KELAS FORMAL – GURU AMBIL CUTI SAKIT
|
M/Pelajaran
|
Pendidikan
Sivik dan Kewarganegaraan
|
Tarikh
|
27.02.2013 ( Rabu )
|
Kelas
|
1M
|
Masa
|
0200 – 0310
Petang
|
Tema
|
1 – Pencapaian Kendiri
|
Unit
|
2 – Penyelesaian Konflik
|
Sub
- Topik
|
Pengenalan
|
Objektif
|
Pada akhir pembelajaran, murid dapat:
|
i.
Menerangkan kepentingan memilih rakan dengan
bijak.
ii.
Membuat keputusan yang bijak dalam memilih rakan
sebaya.
iii.
Menjaga maruah diri.
|
|
Aktiviti
|
Penerangan guru ,pelajar membaca petikan dalam buku teks, soal jawab guru dan
pelajar, pelajar membuat latihan dalam buku latihan
|
ABM
|
Buku Teks, Buku rujukan PSK
|
Nilai
Murni
|
Berfikiran positif, Yakin diri, Bijak memilih
|
Refleksi
|
Kebanyakan pelajar dapat menerangkan kepentingan
meilih rakan dengan bijak dan seterusnya membuat keputusan yang bijak untuk
memilih rakan sebaya yang baik
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran
Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
27.02.2013 ( Rabu )
|
Kelas
|
2L
|
Masa
|
0325 – 0435 Petang
|
Bab
|
Bab 4 MASAKAN
|
Topik
|
4.2.2 Alatan dan Kelengkapan dapur
4.2.3 Penyediaan Makanan
|
Objektif
|
Pada akhir proses p&p ini, pelajar dapat ;
i.
Mengenal pasti alatan dan kelengkapan dapur
ii.
Mennyedia, memasak, menghias, menyaji dan
membuat pengiraan kos hidangan sepinggan lengkap cara timur, cara barat,
minuman berkahsiat dan minuman menyegarkan.
|
Aktiviti
|
Penerangan guru, subangsaran guru dan pelajar,
pelajar membuat perbincangan dan praktikal dalam kumpulan kecil
|
ABM
|
Alatan dan
kelengkapan dapur sebenar , carta / gambarajah peralatan dan kelengkapan
dapur
|
Nilai
Murni
|
Jimat-cermat, Sistematik, Kerjasama
|
Refleksi
|
Hampir semua pelajar dapa mengenal pasti alatan
dan kelengkapan dapur yang ditunjukkan oleh guru.
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran
Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
28.02.2013 ( Khamis )
|
Kelas
|
2DEF / 2ABC
|
Masa
|
0200 – 0310 Petang / 0325 – 0435 Petang
|
Bab
|
Bab 4 MASAKAN
|
Topik
|
4.3 Etika Makan
4.3.1 Pengertian Etika Makan
4.3.2 Adab dan Sopan Semasa Makan
|
Objektif
|
Pada akhir proses p&p ini, pelajar dapat ;
i.
Menerangkan pengertian etika makan
ii.
Mengenal pasti adab dan sopan semasa makan
iii.
Mengamalkan etika makan yang sopan
|
Aktiviti
|
Penerangan guru, sumbangsaran guru dan pelajar,
pelajar membuat ujian PBS
|
ABM
|
Gambarajah Adab dan
Sopan Semasa Makan, Buku Rujukan KHB
|
Nilai
Murni
|
Bersopan –santun, Bertimbang-rasa, Berjimat-cermat
|
Refleksi
|
Hampir semua pelajar dapat menerangkan
pengertian etika makan, mengenal pasti adab dan sopan semasa makan dan
mengamalkan etika makan yang sopan.
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran
Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
01.03.2013 ( Jumaat )
|
Kelas
|
2M / 2L
|
Masa
|
0400 – 0510 Petang / 0510 – 0620 Petang
|
Bab
|
Bab 4 MASAKAN
|
Topik
|
4.3 Etika Makan
4.3.1 Pengertian Etika Makan
4.3.2 Adab dan Sopan Semasa Makan
|
Objektif
|
Pada akhir proses p&p ini, pelajar dapat ;
i.
Menerangkan pengertian etika makan
ii.
Mengenal pasti adab dan sopan semasa makan
iii.
Mengamalkan etika makan yang sopan
|
Aktiviti
|
Penerangan guru, sumbangsaran guru dan pelajar,
pelajar membuat ujian PBS
|
ABM
|
Gambarajah Adab dan
Sopan Semasa Makan, Buku Rujukan KHB
|
Nilai
Murni
|
Bersopan –santun, Bertimbang-rasa, Berjimat-cermat
|
Refleksi
|
Hampir semua pelajar dapat menerangkan
pengertian etika makan, mengenal pasti adab dan sopan semasa makan dan
mengamalkan etika makan yang sopan.
|
M/Pelajaran
|
Kemahiran Hidup Berepadu – Pertanian
|
Tarikh
|
02.03.2013 ( Sabtu ) – Ganti Hari Jumaat 15.02.2013
|
Kelas
|
2M / 2L
|
Masa
|
0200 – 0310 Petang / 0325 – 0435 Petang
|
Bab
|
Bab 4 MASAKAN
|
Topik
|
4.2.3 Penyediaan Makanan ( sambungan rabu
27.02.2013 )
|
Objektif
|
Pada akhir proses p&p ini, pelajar dapat ;
i.
Menyedia, memasak, menghias, menyaji dan membuat
pengiraan kos hidangan sepingan
lengkap mengikut budaya setempat.
|
Aktiviti
|
Penerangan guru, subangsaran guru dan pelajar,
pelajar membuat perbincangan dan praktikal dalam kumpulan kecil
|
ABM
|
Alatan dan
kelengkapan dapur sebenar , carta / gambarajah peralatan dan kelengkapan
dapur
|
Nilai Murni
|
Jimat-cermat, Sistematik, Kerjasama
|
Refleksi
|
Hampir semua pelajar dapat menyediakan, memasak,
menghias, menyaji dan membuat pengiraan kos hidangan sepinggan lengkap
mengikut budaya setempat.
|
No comments:
Post a Comment